Onze winkel is vandaag nog open tot 18:30 u.
Home Recepten Mosselen in kruidige tomatenboter

Instructies

  1. 01.

    Meng de boter met de ingrediënten.

  2. 02.

    Breng 1 dl water aan de kook in een ruime pan. Voeg de mosselen toe en dek af met een deksel.

  3. 03.

    Kook ze kort tot ze open gaan. Dan direct in een schaal gieten zodat ze ook snel kunnen afkoelen.

  4. 04.

    Verwijder het lege schelpje van elke mossel en bedek de mosselen nu met een lepeltje van de kruidige tomatenboter.

  5. 05.

    Verwarm ze op de bakplaat tot de boter gesmolten is.

Mosselen in kruidige tomatenboter

Een fijn en simpel recept voor de mossel liefhebbers. Een kruidige variant op mossels in witte wijn.
Bereidingstijd:
30 min.
Moeilijkheidsgraad:
Beginner

Ingrediënten:

  • 1 kg mosselen
  • 200 gr zachte boter
  • 1 grote tomaat ontdaan van de pitten in blokjes gesneden.
  • 1 grote gesnipperde sjalot
  • 4 gesnipperde teentjes knoflook
  • 2 eetlepels verse fijngesneden peterselie
  • 15 blaadjes fijngesneden bieslook
  • 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
  • Zest van 1/2 citroen
  • (extra toevoeging: fijngesneden chorizo, venkelzaadjes en gerookte paprikapoeder)

Benodigdheden:

  • Mosselpot
  • BBQ/ bakplaat/ gietijzeren pan
Gratis levering vanaf €100
5.000+ producten
Retourneren binnen 30 dagen
Veilig online betalen