Het geselecteerde product is niet volledig in voorraad.
Instructies
-
01.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de roma tomaten in blokjes, de knoflook in fijne stukjes en de rode ui in miniblokjes.
-
02.
De jalapeño peper mag in dunne plakjes en de koriander fijngehakt.
-
03.
Verwarm je BBQ naar 220 °C.
-
04.
Gebruik een grote ovenschaal of gietijzeren pan en vet deze in met een klein beetje olijfolie.
-
05.
Spreid de bloemkool en knoflook over de bodem van de ovenschaal, hierover mag de komijn, chili- en paprikapoeder gestrooid worden. Plaats de schaal op de BBQ.
-
06.
Laat deze ongeveer 10-15 minuten bakken tot de bloemkool goudkleurig is.
-
07.
Leg tortillachips over de bloemkool, gevolgd door de maïs, zwarte bonenpasta en daarover de cheddar. Bak dit ongeveer 6-8 minuten tot de kaas helemaal gesmolten is.
-
08.
Verdeel vlak voor het serveren de tomaten, jalapeño, rode ui, koriander en guacamole over de schaal. Klaar! Een lekker gezonde nacho schotel.
Not so macho nachos
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- Zak tortilla chips naturel
- 200 gr Blik zwarte bonen
- 100 gr maïs
- 440 gr spread La Morena
- 150 gr geraspte cheddar
- 4 tenen knoflook
- 1 jalapeño peper
- 2 roma tomaten
- 1 rode ui
- 1 eetlepel verse koriander
- Guacamole ca. 40 gr per persoon
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Benodigdheden:
- Grote ovenschaal of gietijzeren pan
- Een goed, scherp mes