Onze winkel is vandaag nog open tot 18:30 u.
Home Recepten Not so macho nachos

Instructies

  1. 01.

    Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de roma tomaten in blokjes, de knoflook in fijne stukjes en de rode ui in miniblokjes.

  2. 02.

    De jalapeño peper mag in dunne plakjes en de koriander fijngehakt. 

  3. 03.

    Verwarm je BBQ naar 220 °C.

  4. 04.

    Gebruik een grote ovenschaal of gietijzeren pan en vet deze in met een klein beetje olijfolie. 

  5. 05.

    Spreid de bloemkool en knoflook over de bodem van de ovenschaal, hierover mag de komijn, chili- en paprikapoeder gestrooid worden. Plaats de schaal op de BBQ.

  6. 06.

    Laat deze ongeveer 10-15 minuten bakken tot de bloemkool goudkleurig is.

  7. 07.

    Leg tortillachips over de bloemkool, gevolgd door de maïs, zwarte bonenpasta en daarover de cheddar. Bak dit ongeveer 6-8 minuten tot de kaas helemaal gesmolten is. 

  8. 08.

    Verdeel vlak voor het serveren de tomaten, jalapeño, rode ui, koriander en guacamole over de schaal. Klaar! Een lekker gezonde nacho schotel.

Not so macho nachos

Een lekkere vegetarische variant op de geliefde nachos.
Bereidingstijd:
40 min.
Moeilijkheidsgraad:
Beginner

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • Zak tortilla chips naturel
  • 200 gr Blik zwarte bonen
  • 100 gr maïs
  • 440 gr spread La Morena
  • 150 gr geraspte cheddar
  • 4 tenen knoflook
  • 1 jalapeño peper
  • 2 roma tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel verse koriander
  • Guacamole ca. 40 gr per persoon
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • Grote ovenschaal of gietijzeren pan
  • Een goed, scherp mes
Gratis levering vanaf €100
5.000+ producten
Retourneren binnen 30 dagen
Veilig online betalen