Onze winkel is vandaag nog open tot 18:30 u.
Home Recepten Taartje van aubergine

Instructies

  1. 01.

    Vijzel of mix met een staafmixer de gomasio (= het peper en zout van de Japanse keuken) en de pistache noten met de sesamzaadjes, tijm, kerrie, raz el hanut en zout.

  2. 02.

    Bak de aubergine aan 2 zijden met wat sesamolie op de bakplaat tot ze mooi gekleurd zijn. 

  3. 03.

    Leg hier op de mozzarella, bestrooi met de gomasio, beleg met de blaadjes basilicum en eindig met de gerookte zalm. 

  4. 04.

    Wanneer de mozzarella mooi smelt kan je deze heerlijke taartjes serveren.

Taartje van aubergine

Taartje van aubergine met mozzarella en gerookte zalm
Bereidingstijd:
15 min.
Moeilijkheidsgraad:
Beginner

Ingrediënten:

  • 8 plakken aubergine van 1 cm
  • 8 plakken mozzarella
  • 16 blaadjes basilicum
  • 2 - 3 plakken gerookte zalm
  • 2 eetlepels geroosterde pistache noten
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1 theelepel fijngesneden tijm
  • 1 theelepel Madras kerrie
  • 2 theelepels raz el hanut
  • 1 theelepel zout
  • sesamolie

Benodigdheden:

  • Vijzel of staafmixer
  • BBQ/ bakplaat/ gietijzeren pan
  • Een goed, scherp mes
  • Snijplank
Gratis levering vanaf €100
5.000+ producten
Retourneren binnen 30 dagen
Veilig online betalen