Het geselecteerde product is niet volledig in voorraad.
Instructies
-
01.
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak drie snedes in de bovenste laag van de kaas Doe het in het aardewerk schaaltje en besprenkel met honing. Dek af met het deksel en bak 10 minuten, verwijder het deksel en zet de grill aan. Grill 4-5 minuten totdat de kaas gesmolten en heerlijk is. Serveer warm omgeven door een feestelijke antipasti-krans.
-
02.
Om de krans te maken:
Bereid de ingemaakte ui door deze te schillen en in dunne plakjes te snijden en in een kom te plaatsen. Voeg een royale snuf zeezoutvlokken en het sap van 1 citroen toe. Masseer met uw vingers en zet 10 minuten opzij. Schaaf de selderij en de kleine courgettes in plakken en doe ze in een kom met ijswater. Zet opzij. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en voeg de rozemarijn en het zout toe. Leg het flatbread in de geurige olie en bak het tot het goudbruin is. -
03.
Zet alle bereide groenten, prosciutto, salami en flatbread op het serveerbord. Plaats het Camembert schaaltje in het midden van het gerecht. Garneer met selderijbladeren en babyspinazie. Serveer met gekoelde witte wijn.
Antipasti-krans met gebakken camembert
Het middelpunt van de krans is een heerlijk gesmolten camembert, perfect om te delen.
Ingrediënten:
- 250 g Camembert
- 4 el (60 ml) honing
- Een royale snuf zeezoutvlokken
- 2 rode uien, dun gesneden
- Sap van 1 citroen
- 2 kleine courgettes, in plakken geschaafd
- 2 selderijstengels, in plakken geschaafd, bewaar de bladeren
- 15 ml olijfolie
- 2 el (30 ml) gehakte rozemarijn
- Zeezout
- 12 mini platte broodjes / flatbreads
- 100 g prosciutto
- 100 g salami
- 100 g babyspinazie
Benodigdheden:
- Aardewerk ovenschaaltje