Onze winkel is vandaag nog open tot 18:30 u.
Home Recepten Quesadilla met Kip en Muhammara Dip

Instructies

  1. 01.

    Voor de Guacamole: Schil de avocado’s en snijd ze in stukjes. Kruid ze met zout en peper. Knijp vers limoen- of citroensap uit over de avocado’s en plet met een vork of mix kort.

  2. 02.

    Voor de Muhammara dip: Pel de knoflook, samen met de geroosterde paprika, walnoten en tomatenpuree. Maal de paprikapoeder, komijnpoeder en granaatappelmelasse fijn. Mix samen in de blender, voeg de olijfolie toe en mix tot een gladde massa. Breng het op smaak met zout en peper.

  3. 03.

    Bak de kip. Snijd de rode paprika, sjalot en chilipeper in fijne julienne. 

  4. 04.

    Snijd de rode bieten wraps in rondjes van ongeveer 12 cm doorsnede. Snijd de gegaarde kip in dunne reepjes. 

  5. 05.

    Besmeer de wraps met de guacamole. Bestrooi met de gemalen cheddar.

  6. 06.

    Leg de kip, de gesneden groenten en de maïs erop. Kruid met peper en zout. 

  7. 07.

    Vouw dicht en bak aan beide kanten op de Tabl’O. Serveer de Muhammara dip apart in een potje als dip.

Quesadilla met Kip en Muhammara Dip

Dit recept is perfect om op de OFYR Tabl’O te maken. De kleuren zijn geweldig, en de smaak is nog geweldiger.

Hieronder vind je alle ingrediënten en de bereidingswijze voor dit heerlijke recept.

Bereidingstijd:
30 min.
Moeilijkheidsgraad:
Beginner

Ingrediënten:

  • Rode bieten wraps
  • Kippendijen
  • Maïs
  • Rode paprika
  • Chilipeper
  • Sjalot
  • Gemalen cheddar
  • Avocado
  • Citroen
  • Geroosterde paprika's
  • Tomatenpuree
  • Gerookte paprikapoeder
  • Kaneel
  • Knoflook
  • Walnoten
  • Komijn
  • Granaatappel melasse
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • Een goed, scherp mes
  • Snijplank
  • Blender
  • BBQ/ Tabl'O/ Pan
Gratis levering vanaf €100
5.000+ producten
Retourneren binnen 30 dagen
Veilig online betalen