Het geselecteerde product is niet volledig in voorraad.
Instructies
-
01.
Hak de notenmix in grove stukjes.
-
02.
Verhit een anti-aanbakpan van Le Creuset en rooster de notenmix, havervlokken, kokosvlokken, zonnebloempitten, het chiazaad en het lijnzaad ongeveer 10 minuten lang al roerend op middelhoog vuur.
-
03.
Voeg de vanille, kaneel en kokosolie toe en bak nog eens 2-3 minuten.
-
04.
Verdeel de muesli over een met bakpapier beklede plank of bakvorm en laat ca. 20 minuten afkoelen.
-
05.
Voeg een klein beetje zout toe en meng de sultanarozijnen of het gedroogde fruit erdoor (optioneel). Bewaar in een luchtdichte pot met schroefdeksel.
-
06.
Sorteer ca. 75 g verse bessen per portie (bijv. aardbeien, frambozen, blauwe bessen etc.), was indien nodig en snijd grote bessen door de helft.
-
07.
Zoet 100-150 g yoghurt met ½ el agavesiroop, schenk in een ontbijtkom en garneer met de bessen en 50 g krokante muesli. Dien direct op.
Yoghurt, fruit en krokante muesli
Een succesvolle dag begint met een gezond en gebalanceerd ontbijt! Gezond ontbijten heeft een gunstig effect op je lichaam: meer energie, betere concentratie, een goed humeur én een gezond gewicht.
Dit ontbijt bevat alles dat je lichaam nodig heeft: vitamines, vezels, eiwitten, calcium, mineralen en gezonde vetten!
TIP: Maak je muesli de dag ervoor, dit bewaart tot 3 weken, in een luchtdichte bewaardoos/ bokaal. Zo tover jij dit ontbijtje op tafel in enkele minuten.
Ingrediënten:
- 150 g ongezouten notenmix (cashewnoten, hazelnoten, walnoten, amandelen)
- 30 g havervlokken
- 30 g kokosvlokken
- 30 g zonnebloempitten
- 30 g chiazaad
- 1 el lijnzaad
- 30 g kokosolie
- 1 el honing
- ½ tl gemalen vanille
- 1 el kaneel
- 1 tl zout
- 100-150 g yoghurt
- ½ el agavesiroop
- 75 g verse bessen
- OPTIONEEL : 30 g sultanarozijnen of fijngesneden gedroogd fruit
Benodigdheden:
- Le Creuset anti-kleefpan
- Bewaardoos/ luchtdichte pot
- Een mooie ontbijtkom