Het geselecteerde product is niet volledig in voorraad.
Instructies
-
01.
Smelt wat boter in de pan. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van 3 cm dik. Steek schijfjes uit de aardappelen.
-
02.
Bak ze goudbruin langs beide kanten en voeg er de 50cl bouillon, de boter, de geplette look en de tijm bij. Zet een deksel op de pan en laat de aardappelschijfjes 20 minuten op een rustig vuurtje sudderen tot de bouillon dikker wordt. Houd dit gerecht warm.
-
03.
Smelt boter in een pan en bak de gesnipperde ui glazig. Voeg er de bruine suiker en honing bij en laat dit even meebakken.
-
04.
Blus het geheel met de Grand Marnier en flambeer om de alcohol te laten verdampen. Voeg er de 30cl bouillon en azijn bij, samen met het sap van de sinaasappel. Laat het geheel inkoken tot sausdikte.
-
05.
Verwarm de grill, kruid de secreto met peper en zout en gril ze 2 minuten langs beide kanten.
-
06.
Stoof de raapjes en de jonge wortelen kort in wat olijfolie en blus met wat water. Stoof ze verder tot ze gaar zijn en kruid met peper en zout.
-
07.
Schik de pommes fondantes op een bord en leg de secreto ernaast. Garneer met de raapjes en de wortelen.
-
08.
Warm de saus nog even op en leg de partjes sinaasappel erin. Sprenkel enkele drupjes saus over het bord en serveer de rest in een potje apart.
Secreto à l'orange op de BBQ
Ingrediënten:
- 2 secreto’s
- 2 uien
- sap van 1 sinaasappel
- 1el bruine basterdsuiker
- 1el acaciahoning
- 2el Grand Marnier
- 2el Rodewijnazijn
- 100g boter
- 80cl bruine varkensbouillon
- 4 grote aardappelen
- 2 bundels kleine raapjes
- 1 bundel jonge wortelen
- 1 andijvie
- 30cl olijfolie
- 1 look teentje
- 1 trosje verse tijm
- sinaasappel in partjes als garnituur voor de saus
- peper en zout
Benodigdheden:
- Een goed, scherp mes
- Snijplank
- BBQ grill/ grillpan
- Sauspannetje
- Stoofpan