Onze winkel is vandaag nog open tot 18:30 u.
Home Recepten Asperge salade met avocadodressing

Instructies

  1. 01.

    Maak eerst de avocado-yoghurt dressing.Pureer de avocado, yoghurt, citroensap, komijn, paprikavlokken, gehakte peterselie en zout, naar smaak, met de staafmixer pureren tot een gladde romige saus. Voeg beetje bij beetje water toe om te verdunnen als je dat wilt. Bewaar maximaal 2 dagen in de koelkast.

  2. 02.

    Schil de asperges, snij in stukjes en blancheer ze met citroensap en zout in de aspergekoker gedurende 15 minuten. Doe de doperwtjes in een pannetje en kook 2 minuten. Spoel alles direct af met koud water en laat uitlekken in een zeef.

  3. 03.

    Snijd boven- en onderkant van de courgette. Schaaf met een brede dunschiller in de lengte zo dun mogelijke lange plakken van de courgette. Halveer deze in de lengte, zodat je twee aan elke kant een groen randje hebt.

  4. 04.

    Rooster het amandelschaafsel op hoog vuur lichtbruin in een droge koekenpan. Keer regelmatig om. Laat afkoelen.

  5. 05.

    Schik de veldsla in plukjes in een kringetje aan de rand van een (diep) bord. Vouw de courgettelinten een beetje dubbel en leg op de veldsla heen, tot net over de rand van het bord. Verdeel de aspergepunten per twee ertussen. Schep of schenk de avocado-yoghurt dressing in het midden van het bord. en bestrooi met de doperwten en geschaafde amandelen. Geniet!

Asperge salade met avocadodressing

Fit voor de lente met deze frisse gezonde salade.

Ga fit de lente in met deze heerlijke caloriearme salade. De lekkere nootachtige smaak van veldsla gaat perfect samen met verse groene asperges! 

Veldsla zit boordevol vitamine A en C, omega 3 en caroteen. Ook bevat het haast geen calorieën. Dat maakt dat veldsla goed is voor jouw bloedvaten en het risico op een hartaanval vermindert. 

Asperges bevatten veel vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur. Daarmee zorgen ze voor het hele lichaam, van celdeling tot het immuunsysteem, van bloedstolling tot huid, haar en botten.

Bereidingstijd:
20 min
Moeilijkheidsgraad:
Beginner

Ingrediënten:

  • 100g groene asperges
  • 30g doperwten
  • 100g courgette, in dunne plakken gesneden
  • 50g veldsla
  • 20g amandelschaafsel, geroosterd
  • 1 avocado
  • 175g Griekse yoghurt
  • 1el citroensap
  • snufje komijn
  • 2tl paprikavlokken
  • handje platte peterselie, vers gehakt
  • selderij- of kruidenzout, naar smaak

Benodigdheden:

  • Aspergekoker
  • Staafmixer
  • Dunschiller
Gratis levering vanaf €100
5.000+ producten
Retourneren binnen 30 dagen
Veilig online betalen