Het geselecteerde product is niet volledig in voorraad.
Instructies
-
01.
Pel de uien en knoflook en snij ze fijn. Maak de bleekselder schoon, verwijder de zaadlijsten van de zoete puntpaprika’s en schil de wortels. Snijd alle groenten fijn.
-
02.
Verhit de olie in een ruime stoofschotel (met deksel) die op de BBQ mag.
-
03.
Voeg de groenten en specerijen toe en bak 8-10 min onder regelmatig roeren.
-
04.
Voeg het gehakt toe en roerbak in 3-4 min mooi bruin.
-
05.
Voeg de tomatenblokjes met sap, de bruine bonen met vocht, de balsamicoazijn en 100ml water toe.
-
06.
Breng op smaak met peper en zout. (Je kan hier in een gesloten BBQ wat rookhout toevoegen om een smokey touch te krijgen) en laat alles een 10-tal minuutjes sudderen zonder deksel.
-
07.
Plaats het deksel op de stoofschotel op +/- 120-150°C verder garen gedurende 1-1 ½ uur, wel regelmatig roeren!
-
08.
Pluk de blaadjes van de koriander en bestrooi de chili hiermee.
Serveer met nachochips, quinoa of met basmati rijst.
Chilli con carne op de BBQ
Foodsharing op de barbecue. Gezellig toch!
Chili con carne is een populair Zuid-Amerikaans gerecht dat je gemakkelijk op je barbecue maakt.
Vele mensen zien barbecueën nog steeds als traditionele vleesjes en spiesjes op de grill. Niet is minder waar!
Je kan er eigenlijk alles bereiden op je favoriete barbecue.
Een gemakkelijk gerecht om mee te beginnen is deze chili con carne!
Ingrediënten:
- 500 gram rundergehakt
- 100 gram varkensgehakt
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels bleekselder
- 2 zoete puntpaprika’s
- 2 wortels
- 3 el olijfolie
- ½ tl gemalen rode peper
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl kaneel
- 1 blik tomatenblokjes (400g)
- 1 blik bruine bonen (400g)
- 2 el balsamicoazijn
- Zout
- Peper
- Paar takjes verse koriander
Benodigdheden:
- BBQ
- Gietijzeren stoofpan